SIKÇA SORULAN SORULAR

Yangın Eğitimi Kim Verebilir?

Öncelikle eğitimi veren kurumların kimler olduğu önemli. Belediye itfaiye grupları yangın söndürücü şirketleri ve eğitim kurumları son olarak da bireysel sivil savunma uzmanları. Bu kurumlar ve kişilerin eğitim vermeleri için eğiticilerinin belli başlı belgelere sahip olmaları gerekmektedir.

Yangın Eğitimi Kaç Saat Sürer?

4 saat (1/2 gün) eğitimin 2 saati teorik eğitim 2 saati sahada yangın söndürme uygulaması yapılacaktır. 8 saat (1 gün) eğitimin 5 saati teorik eğitim , 3 saati sahada yangın söndürme uygulaması yapılacaktır.

Yangın Eğitimi Neden Verilir?

Yangın güvenliği eğitimi, her yaştan insanın alması gereken eğitimlerden biri olduğu için, başta kendi can güvenliğinizi sağlamak, ailenizi ve sevdiklerinizi korumak, yaşam alanınızı yangından uzak tutmak, yatırımlarınızı yangın riskinden uzaklaştırmak adına çok işe yarayan eğitim türleri arasındadır.

Yangın güvenliği eğitimi sırasında en önemli konular nelerdir?

Temel yangın öncesi, yangın anı ve sonrası güvenlik önlemleri, yangın söndürme yöntemleri, acil durum planları ve tahliye prosedürleri en önemli konulardır.

Bir binada yangın güvenliği planı nasıl oluşturulur?

Yangın güvenliği planı, acil çıkış yollarını, yangın alarm sistemlerini, yangın söndürme ekipmanlarını, tahliye noktalarını ve personel eğitimi gereksinimlerini içermelidir.

Yangın tatbikatlarının amacı nedir ve nasıl yapılmalıdır?

Yangın tatbikatlarının amacı, gerçek bir yangın durumunda etkili ve hızlı bir şekilde hareket etmeyi öğretmektir. Tatbikatlar, belirli senaryolar üzerinde yapılmalı ve tüm personelin katılımını sağlamalıdır.

Yangın söndürme ekipmanlarının nasıl kullanılması gerektiğini nasıl öğreniriz?

Yangın söndürme ekipmanlarının kullanımı hakkında eğitim alınmalı, kullanma kılavuzları okunmalı ve uygulamalı eğitimlerle pratik yapılmalıdır.

Yangın güvenliği eğitimi sırasında dikkat edilmesi gereken en yaygın hatalar nelerdir?

Yetersiz eğitim materyalleri, eksik tatbikatlar, güncel olmayan bilgiler ve katılımcıların aktif katılımının sağlanmaması yaygın hatalardandır.

Yangın güvenliği ekipmanlarının bakım ve kontrolü nasıl yapılmalıdır?

Yangın güvenliği ekipmanlarının düzenli olarak bakımı ve kontrolü yapılmalı, testler ve bakım kayıtları düzenli olarak tutulmalıdır.

Yangın anında dumanın etkilerinden nasıl korunabiliriz?

Dumanın etkilerinden korunmak için yere yakın kalın, temiz hava arayın, dumanı içermeyen yolları takip edin ve mümkünse bir bezle ağız ve burunu kapatın.